Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

© smb

WielrennenBK juniores in Oosterzele - Davide Bomboi beseft dat hij geen vrijgeleide zal krijgen

“Ik maak kans, maar dat weet de rest ook”

In Oosterzele strijden de juniores zondag om de nationale driekleur. Het wordt uitkijken naar Davide Bomboi, de snelle man uit Balen.

EDDY LEYSEN

Hijzelf heeft alvast zijn zinnen gezet op dit Belgisch kampioenschap, al beseft hij dat het niet zo eenvoudig zal zijn om te winnen. “Dit is een koers die iedereen wil winnen en iedereen die start zal scherp zijn. Het is een wedstrijd waarin enkel de eerste plaats telt en dat maakt het zo speciaal. Ik weet dat ik kans maak, maar zo zijn er wel meerdere. En ook andere renners weten dat en zullen me niet zo gemakkelijk laten gaan. Maar dat is in andere koersen niet anders. Ik bekijk dit BK zoals een andere koers, met dezelfde voorbereiding en dezelfde aanpak.”

“Ik heb het parcours nog niet verkend, maar ik weet wel dat het om een volledig vlakke ronde gaat. Ik had het liever anders gezien, met een klimmetje of kasseien erbij. Op die manier is het makkelijker om de schifting door te voeren. Nu zullen we de koers hard moeten maken, anders stevenen we af op een massaspurt en ik denk niet dat dit de bedoeling is. Ik ben wel redelijk snel aan de meet, maar spurt toch liever met een kleinere groep na een slopende wedstrijd. Met onze ploeg moeten we dit kunnen, want we zijn goed vertegenwoordigd. Om Belgisch kampioen te worden moet alles meezitten en dan komt er ook de nodige dosis geluk bij kijken. Aan de conditie zal het niet liggen, die is in orde. Op het provinciaal kampioenschap was ik goed, maar werd ik tweede door het ploegenspel. Nu zou ik dus graag een trapje hoger staan”, zegt de tweedejaarsjunior van Acrog-Balen BC.

De talentvolle Balenaar is in goeden doen en behaalde al tal van ereplaatsen dit seizoen. “Mij hoor je niet klagen. Ik won tot nu toe twee koersen en ook op mijn derde plaats in de Ronde van Vlaanderen ben ik best wel trots. Er zijn voldoende renners die het met minder moeten stellen. En het seizoen is nog lang, misschien komen er wel wat overwinningen bij.”

“Na dit BK rijd ik nog één koers en dan gaat de riem er even af. Mijn zomerprogramma ken ik nog niet, maar ik weet wel dat er een aantal leuke koersen aankomen. Er zijn dus nog wedstrijden genoeg om naar uit te kijken.”