Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

Wielrennenjuniores in ramsel

Joey Dierckx jaagt op eerste zege: “Ik ben vertrouwd met de omloop”

KWSC Het Vliegend Wiel organiseert zondag in Ramsel een wedstrijd voor juniores. Door de concurrentie met het Belgisch kampioenschap in Oosterzele is het koffiedik kijken wie de bloementuil zal meegraaien.

jos

Gelenaar Joey Dierckx, renner van De Kastelse Durvers, is klaar voor de koers in Ramsel en is vertrouwd met het parcours. “Als nieuweling koerste ik tweemaal in Ramsel, ik ken de mooie omloop”, zegt Dierckx. “Vorig jaar ontbrak ik in Ramsel omdat ik een manche van de Beker van België afwerkte.”

“Dit weekend doe ik bewust niet mee aan het BK. Ik nam al vier keer deel aan het Belgisch kampioenschap en telkens ging ik tegen de grond in de laatste bocht richting finish, met tal van blessures tot gevolg. Al is dat wellicht toeval.”

Winnen kon Dierckx nog niet. “Het bleef dit seizoen bij plaatsen in de top twintig, mede doordat ik al vaak lek reed. De conditie is goed, maar ik had vaak pech en daardoor geven mijn uitslagen een vertekend beeld. In het tussenseizoen werkte ik in de fitnessruimte aan kracht en stabiliteit en ik merk een groot verschil. Bergop sta ik mijn mannetje en op het vlakke ben ik sterker geworden.”

“Als nieuweling was ik al eens tweede in Haasrode, maar ik ben nog altijd op zoek naar mijn eerste bloementuil. Zondag hoop ik me nog eens te tonen.”