Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

wielrennenBK meisjes-juniores in oosterzele

Jinse Peeters wil zich tonen: “Ik hoop opnieuw het podium te halen”

Ook de meisjes-juniores rijden in Oosterzele hun Belgisch kampioenschap. Jinse Peeters uit Mol-Sluis heeft er haar zinnen op gezet en doet een gooi naar de tricolore trui.

edle

De verwachtingen van Jinse Peeters zijn klaar en duidelijk. “Ik hoop opnieuw op het podium te kunnen staan, net zoals me dat de voorbije twee jaar lukte op het BK. Meestal ben ik goed tijdens een kampioenschap. Het zou mooi zijn om een derde keer in evenveel jaar de top drie te halen. Ik heb ook echt wel een doel gemaakt van dit BK. Na een lang cross-seizoen, waarin het ook goed ging, hier ik hier echt naar toegeleefd. De conditie is er, het liep de jongste weken best lekker. Ik trek met een goed gevoel richting Oosterzele. Ook het parcours moet me liggen. Het is wel vlak, maar aan de aankomst zou het toch bergop gaan. Het is zowat vergelijkbaar met Hooglede en ook daar reed ik een goede wedstrijd.”

Laat verjaardagsgeschenk

De renster van Acrog-Balen BC vierde vrijdag nog haar achttiende verjaardag en wil zich dus in Oosterzele in de kijker fietsen. Ze kan zichzelf zo een laat maar mooi verjaardagsgeschenk bezorgen. “Na het BK is er nog één wedstrijd en dan gaat de focus naar de examens, om dan in juli weer de fiets op te stappen. Ik hoop nog enkele rondes te rijden en dan begint alweer de voorbereiding op het nieuwe veldritseizoen. Zo weten we dus nog wat te doen de komende zomer.”