Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

AtletiekIFAM-meeting oordegem - Soufiane Bouchikhigaat voor WK-limiet op de 5000 m

“Ik wil de aansluiting maken met de internationale top”

Soufiane Bouchikhi wil vandaag op de IFAM in Oordegem zijn record op de 5000 m breken en als het even kan ook de WK-limiet lopen.

basp

“Ik verwacht dat ik mijn persoonlijk record zal verpulveren”, zegt Bouchikhi. “Het staat er al sinds 2012 en het is het record waar ik het meeste moeite mee gehad heb om te verbeteren (op 5 mei verbeterde Bouchikhi in de Verenigde Staten in moeilijke omstandigheden al zijn PR op de 10.000 m, red.). Maar dit seizoen moet er toch een heel stuk af. De hitte zou vandaag geen rol mogen spelen. Ik loop pas om 23 uur en dan is het al voldoende afgekoeld.”

Zowel op de 5000 m als op de 10.000 m wil de Antwerpenaar de WK-limiet halen. “De WK-limiet (13’22”60, red.) halen, is het volgende doel. Het zou mooi zijn, mocht dat op de IFAM al lukken, maar met het halen van de limiet stopt het niet. Dat bepaalt niet of mijn seizoen al dan niet geslaagd is. Ik heb honger naar toptijden en wil de aansluiting maken met de internationale top. Dat houdt me veel meer bezig.”

Nog meer Antwerpenaars aan de start

Nog enkele andere Antwerpse afstandslopers mikken in Oordegem op een toptijd op de 5000 m. Michaël Somers krijgt een uitgelezen kans om de limiet voor het EK beloften van 13’58”88 te lopen. En ook Jan Adriaensen, Nick Van Peborgh en Benoît Goethals hebben zich aangemeld voor de 5000 m.