Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

geVechtsportOpen Belgian Shinkyokushin

Twaalf landen aanwezig op Open BK in Arenahal

Zaterdag vindt in de Arenahal in Deurne het Open Belgian Shinkyokushin kampioenschap plaats. Shinkyokushin oftewel volcontact karate. Karateka’s uit twaalf toplanden hebben zich aangemeld.

pp

Shinkyokushin karate is een vorm van volcontact karate waarbij het echte contact is toegelaten, uiteraard onder bepaalde wedstrijdregels. Shinkyokushin is daarmee een van de hardste en volgens de beoefenaars ook meest realistische karatevormen, daar waar ‘puntenkarate’ zoals de naam het zegt op punten wordt beslist. “Met 285 deelnemers uit twaalf landen zijn we zeer tevreden over de opkomst”, zegt Koen Spitaels namens de organisatie. “Er wordt gekampt in vier leeftijdscategorieën van 6 tot 8, 9 tot 15, 16 en 17 jaar en de 18+. Uiteraard gelden er voor de jongeren andere regels. Daarnaast hebben we ook een G-sport of rolstoelcompetitie met acht karateka’s, die volgens het click-systeem punten kunnen scoren.”

Ook de leden van de Belgische nationale ploeg staan paraat, maar wel via hun club. Zo worden Serge Cavrois, Martin Touvage, Nina Stuer of Champy Jacobs zeker op het podium verwacht. De wedstrijden vangen aan om 10.30 uur, de volwassenen vechten vanaf 15 uur.