Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

wielrennenBK voor juniores - Joren Thys veldrijder

“Het golvende parcours speelt in mijn voordeel"

Joren Thys koerst op de weg als voorbereiding op het veldritseizoen, maar doet dat met overtuiging. Een selectie voor het BK in Oosterzele was een eerste doel. Daar nu een rol van betekenis spelen, is zijn volgend objectief. “Het golvende parcours speelt in mijn voordeel”, klinkt het.

lce

Joren Thys toont zich in aanloop naar het nationaal kampioenschap voor juniores in Oosterzele erg gretig. “Ik wilde er absoluut bij zijn. Nu ik die selectie op zak heb, wil ik er ook het beste van maken”, speelt hij open kaart. “Ik heb mij goed voorbereid en hoop een sterke koers te rijden. Misschien kan ik wel mee in een ontsnapping. Is dat zo, dan maak ik mogelijk wel kans op een plaats in de top-20.”

Dat klinkt in tegenstelling tot de begeestering die hij aan de dag legt wel erg bescheiden. “Vergeet niet ik dat eerstejaars ben. In een kampioenschap treden op het einde de sterksten op het voorplan. Zelf kan ik mij wel eens wagen aan een aanval, maar de jongens die een jaartje ouder zijn, kunnen dat bij herhaling en tot diep in de finale.”

Het golvende parcours is wel op zijn maat gesneden. “Ik bekeek de omloop op Google Streetview en analyseerde de technische fiche op de website van de organisatie. Samen met een korte verkenning voor de wedstrijd moet ik voldoende geïnformeerd zijn om voor geen verrassingen komen te staan”, aldus de Itegemnaar.

Het Belgisch kampioenschap voor juniores start zondag om 14.30 uur in Oosterzele. De afstand bedraagt 130km (13 ronden). Start en aankomst aan Windekekouter, ter hoogde van Gemeenschapscentrum De Kluize in Oosterzele. De inkom is gratis.