Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

WielrennenBK voor juniores - Feddrik Lauwens Onder Ons Parike

“Voor de afstand ben ik niet bevreesd”

Feddrik Lauwens is na het BK tijdrijden ook van de partij op het nationaal wegkampioenschap voor juniores. De Leestenaar komt er aan de start met de Internationale Junioren Driedaagse Axel in de benen. “Voor de afstand ben ik niet bevreesd.”

lce

Fedderik Lauwens koerst zoals hij leeft: opgewekt, vlot en vol levenslust. Begrijpelijk dat de jonge Leestenaar ook in aanloop naar het BK in Oosterzele niet uit zijn lood is te slaan.

“Mijn jongste uitslagen laten het niet vermoeden, maar ik voel dat ik klaar ben voor deze opdracht”, toont de renner van Onder Ons Parike zich bijzonder enthousiast. “Ik heb de Internationale Junioren Driedaagse Axel in Zeeland en in Zeeuws-Vlaanderen in de benen. Ik had daarin wel wat pech. In de slotrit moest ik na een val zelfs opgeven. Gelukkig was het zonder erg. Ik kreeg zo wel de kans om genoeg volume aan kilometers te halen. De afstand schrikt me dus zeker niet af.”

BondgenootOok in het parcours vindt Lauwens een bondgenoot. “Ik ben het donderdag achter de moto van mijn grootste supporter Rudy gaan verkennen. Het is een mooie, licht golvende omloop waar op het einde de beste vooraan te vinden zullen zijn. Een favoriet naar voor schuiven is moeilijk, maar mijn ploegmaat Ward Vanhoof is zeker niet kansloos. Dat bewees hij met een podiumplaats in de tijdrit van de Driedaagse Axel. Wat mijzelf betreft, waag ik me niet aan een pronostiek.”