Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

© smb

Voetbalplay-offs 1ste amateurklasseBeerschot Wilrijk- Heist (zaterdag 20.00 uur) - Coach Karel Keleman kijkt tevreden terug op geslaagd seizoen

“Ik denk niet dat we beter konden doen”

Heist sluit het seizoen vanavond af op het Kiel. “Ik zou hier nog eens graag terugkomen”, sprak Karel Keleman in februari na de 4-2 nederlaag op Beerschot Wilrijk. En de coach wordt op zijn wenken bediend. Een terugblik op het Heistse seizoen in drie punten.

geert fierens

1. Het seizoen

Karel Keleman: “Ik ben uitermate tevreden over het seizoen. We hadden veertig punten vooropgesteld, het zijn er 51 geworden. Eigenlijk is dat indrukwekkend, ik denk niet dat we beter konden doen. De spelers hebben er hard voor gewerkt. En daar moet ik ze voor feliciteren. Ze hebben echt het beste van zichzelf gegeven. Zo was ik op het einde van het seizoen onder de indruk van de wil die zij nog hadden om toch die eindronde te halen. Ze hadden het zichzelf ook makkelijk kunnen maken: op de rem gaan staan om een maand vroeger vakantie te kunnen nemen, maar dat hebben ze niet gedaan. Dikke chapeau.”

2. De eindronde

“Dat is op enkele vlakken toch een moeilijk verhaal gebleken. Eerst en vooral wisten we pas heel laat dat we mochten deelnemen. Drie dagen voor onze eerste match in Dessel kregen we van het BAS te horen dat wij toch de eindronde mochten spelen. En ook de opeenvolging van wedstrijden na een lang en slopend seizoen bleek niet ideaal. Vooral die matchen op woensdag waren geen cadeau. Dat kon je heel goed zien tegen Beerschot Wilrijk. Profs tegen amateurs. Een van mijn spelers had als bouwvakker een hele dag gewerkt. Dan ontbreekt de frisheid als die matchen zich in snel tempo opvolgen.”

3. De toekomst

“Volgend seizoen mikken we opnieuw op veertig punten. Heist heeft niet dezelfde mogelijkheden als de echte topclubs in deze reeks. Vraag zal ook zijn of Youssef Challouk (die goed was voor vijftien doelpunten, red.) blijft. Dat is voorlopig nog moeilijk in te schatten, al hoop ik natuurlijk dat hij blijft. We hebben getracht de kern te behouden en aan te vullen met haalbare versterkingen.”

KSK Heist: Wijns (verrekking) en Regnier (enkel) blijven out en revalideren met zicht op volgend seizoen. De rode kaart voor doelman Stroobants tegen Virton zal pas volgend seizoen zijn uitwerking hebben. Roel Grant speelt zijn afscheidsmatch.Kern: Stroobants, Van Aerschot, Tambeur, Grant, Deflem, Challouk, Badiane, Ventose, Santoro, Troonbeeckx, Dethier, Kabeya, Webers, Verbist, Nwadikwa en Marchoul.