Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

AtletiekIFAM - Elien De Vocht polsstok

“Ik zal niet helemaal fris zitten”

De limiet voor het EK beloften (U23) van 4m18 heeft Elien De Vocht al op zak. Maar ze wil nog graag de limiet voor de Universiade in Taipei (eind augustus) van 4m20. Op de IFAM in Oordegem hoopt ze om misschien toch al in de buurt te komen.

basp

Momenteel zit De Vocht in volle trainingsperiode. Toch hoopt de 21-jarige atlete om op de IFAM al een redelijk resultaat neer te zetten. Ze heeft er wel zin in.

“Het gaat in ieder geval mooi weer zijn. Hopelijk zit de wind ook nog een beetje goed. Ik ben nog volop aan het trainen. Zelfs vrijdag werkte ik nog gewoon een goeie training af. Met de wedstrijd heb ik geen rekening gehouden. Ik heb niet afgebouwd en daardoor zal ik niet helemaal fris zitten. Maar het gaat wel erg goed op training, dus ik verwacht er wel wat van.”

Het voorbije jaar kwamen de 4m-sprongen er vlot uit bij de polsstokspecialiste uit Putte-Beerzel die deze winter met 4m18 al de limiet voor het EK beloften haalde.

“Vorige week sprong ik opnieuw 4m10. Ik hoop dat nog eens te benaderen of te herhalen en dan nog eens te proberen op de limiet van 4m20.”

Rustiger

Vorige week kreeg ze alvast goed nieuws. De einddatum om de limiet voor de Universiade te springen, werd met een maand verlengd en loopt nu tot 2 juli.

“Daar was ik heel blij mee. Dat zorgt ervoor dat ik mijn programma toch iets rustiger kan afwerken. Na de IFAM krijg ik nog veel kansen.”

“Volgende week spring ik op de meeting van Nijvel, daarna in Huizingen en daarna werk ik nog twee wedstrijden af in Frankrijk. Ik ga veel springen de komende maand. Voor de afsluitdatum van de limiet heb ik nog ongeveer zeven wedstrijden.”