Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

TennisBelgian Circuit - Ian Weynen TC Wingfield

“Jeugd vuur aan de schenen leggen”

Het kompas van het Belgian Circuit wijst deze week naar KMTHC in Hombeek, waar zondag om 17.00u de finale Mannen 1 wordt afgewerkt. De voorbije dagen deed vooral Ian Weynen, die zijn rentree tussen de grote jongens vierde, zich opmerken.

kugu

De 33-jarige Weynen (B-15) verdween de voorbije drie jaar door onder meer twee enkelfracturen wat van het toneel, maar maakte in Hombeek verrassend opnieuw zijn opwachting. Met 6-3, 6-1 werd eerst Johnny Hu (B-15/1) in de prekwalificaties wandelen gestuurd en nadien moest Raf Ceulemans (B-15) er met 6-3, 6-2 aan geloven. In de kwalificatieronde stootte Weynen op Hicham Ahmadoun (B-15/2) van TC Zevenbergen en won met 6-2, 6-1. “Ik kan alleen tevreden zijn met het niveau dat ik haalde”, blikt Weynen terug. “Sinds enkele maanden ben ik stevig aan het trainen met Dries Vanden Bulcke en Dennis Mertens en krik ik mijn conditie op. Dat werpt zijn vruchten af. Ondanks mijn 33 jaar ben ik niet aan het einde van mijn Latijn. Ik wil de jonge garde het vuur aan de schenen leggen.”

In de hoofdtabel moest Ian Weynen wel meteen de duimen leggen voor tweede reekshoofd Dennis Bogaert (A nationaal 45): 6-2, 6-1. “Die cijfers weerspiegelen de wedstrijd niet. Uiteraard was het jammer dat ik meteen tegen Bogaert aan de slag moest. Ik zag namen op de tabel die me grotere winstkansen hadden opgeleverd. Hoe dan ook, het tornooi op KMTHC heeft me enorm gemotiveerd. In mijn thuisbasis TC Wingfield zet ik binnenkort een volgende stap in het Belgian Circuit.”

Bogaert is de gedoodverfde favoriet. Zeker nu eerste reekshoofd Eduardo Peralta (A nationaal 27 BIS) verrassend werd uitgeschakeld door Vincent Sterkens (B-15/2) van TC Gym Olympiade: 6-2, 7-5.