© TOM GOYVAERTS/GMAX Agency

Beerschot Wilrijk en Heist delen de punten op laatste speeldag

Beerschot Wilrijk en Heist hebben zaterdagavond op de laatste speeldag van de play-offs in Eerste Klasse Amateurs gelijkspeeld. De Mannekes domineerden de partij en kwam op voorsprong via Vermeiren en Swinkels, maar de bezoekers zetten na de rust de scheven situatie recht dankzij Challouk die tweemaal de netten deed trillen.

Roel Caluwé

In de laatste wedstrijd van het seizoen én voor eigen volk stuurde Marc Brys deze keer toch meer A-spelers dan in Virton de Kielse grasmat op. Het wederzijdse respect tussen de Ratten en de bezoekers uit Heist was groot: de blauw-zwarten vormden een erehaag voor de kampioenen en het paars-witte legioen ontvouwde een spandoek voor Roel Tambeur getiteld '28 jaar - 1 club - respect'.

Er moest natuurlijk ook nog gevoetbald worden. De bezoekers hadden geen zin in een herhaling van de 1-5-pandoering van enkele weken geleden en kozen gewillig de verdediging. De eerste kans volgde na een kwartier: Stroobants tikte een kopbal van Vermeiren over de lat. Heist kon in de eerste helft slechts een keer gevaarlijk zijn: een kopbal van Webers viel op de lat. Beerschot Wilrijk voerde de forcing en kreeg na de drankpauze loon naar werken: Jaric Schaessens lepelde de bal over de Heistse verdediging en 'Mister play-off' Simon Vermeiren scoorde overhoeks zijn zevende van deze eindronde, tevens zijn twaalfde van het seizoen. Net voor de rust werd linksachter Jan Van den Bergh langs achter aangetikt in de grote rechthoek: penalty! De Kielse spionkop orchestreerde Swinkels naar de stip en als een volleerde specialist stuurde hij Stroobants naar de verkeerde hoek.

Ontketende Challouk

Ook in de tweede helft was er tien minuten geen vuiltje aan de lucht en leek het afscheid van Roel Grant het hoogtepunt voor de bezoekers te worden. Tot Quintijn Steelant plots slecht uitverdedigde en Youssef Challouk kon profiteren van de desorganisatie. Die aansluitingstreffer zorgde even voor paniek in de Kielse rangen en Ventose trapte rakelings voorlangs. Halfweg de tweede helft was daar opnieuw Challouk: hij kon vanuit het middenveld vrij oprukken en plaatste de bal van op de rand van de grote rechthoek voorbij Steelant.

Bij de thuisploeg verloren ze de duels en stapelden mindere controles zich op. Toch kreeg Fessou Placca nog dé kans om de overwinning op het Kiel te houden, maar zijn kopbal strandde op de paal. Je weet wat ze zeggen: "een slechte generale is een voorbode voor een schitterende première". Wel, morgen om 11 uur vindt op de Grote Markt in Antwerpen het echte feest plaats voor de supporters! Allen daarheen!

EINDSTAND. Beerschot Wilrijk - Heist: 2-2

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Meer voetbalnieuws