© Joris Herregods

© Joris Herregods

© Joris Herregods

© Joris Herregods

1 / 4

Tentoonstellingswijk krijgt een hapje van Jacob en Angelo in Italian Street Food

Eerste paninoteca van ’t stad

Een jonge Turk en een Italiaan die graag occasie wordt genoemd: een betere babbel dan met hen kan je niet hebben. Samen maken ze ook eetbare Italiaanse snacks in Italian Street Food op het Kiel.

Johan Van Baelen

Ze hadden al eerder geopend moeten zijn, maar een Jantje Vandaal stak daar een stokje voor. Met een voorhamer werd een centimeter dik venster verbrijzeld.

Dinsdag plaatsen ze eindelijk de nieuwe ruit. “Ze hadden geen rekening gehouden met de feestdag. Maar het wachten is voorbij, maandag gaan we open. Punt”, zegt Jacob Cinar ferm. “Het kwam nog goed uit. Tot deze week ben ik ingesprongen bij mijn vader. Die heeft al meer dan tien jaar de Pizza Lounge tegenover het Sportpaleis.”

Via de Pizza Lounge leerde Jacob (27) zijn maatje Angelo (73) kennen. “Hij heeft zelf restaurants gehad aan het Lago Maggiore, in Genève en in Parijs. Hij kent alles van de Italiaanse keuken, ik kan zoveel van hem leren”, zegt Jacob in bewondering. “En hij geeft sfeer en charme aan de zaak.”

Angelo zelf wordt lyrisch over zijn panino, de vier soorten spaghetti die er komen, de slaatjes en de koude sandwiches. “En risotto. Die komt er zeker: de Milanese, de porchini (paddenstoelen, red.) en frutti di mare. Maar wel op bestelling. Want dat vraagt tijd.” Of hij niet vreest dat zijn leeftijd hem parten gaat spelen? “Ik ben gans nieuw” antwoordt hij, “maar ik zou wel graag een goede occasie willen zijn.”

Italian Street Food, www.facebook.com/italianstreetfood1/, Camille Huysmanslaan 38, 2020 Antwerpen.

Tips om te Doen!