VIDEO. Taptoe van jarige Red Hackle Pipe Band smaakt naar meer

De Red Hackle Pipe Band vierde zijn vijftigjarig bestaan met een Taptoe op het Marktplein in Kapellen. Een kleine duizend toeschouwers genoten zaterdagavond van het gouden feest van de Antwerpse doedelzakspelers.

mawo

Het doedelzakinstrument in nauw verweven met de Schotse cultuur. De Antwerpse pipe band draagt met toestemming van het 42ste regiment in Perth het uniform van het beroemde Blach Watch regiment van Schotland. “De ‘Red Hackle’ is de rode pluim op de feather bonnet en werd met toestemming overgenomen van de ‘Red Hackle Pipes & Drums’ uit Glasgow.

Voor het gouden feest werden verschillende muziekgroepen uitgenodigd. De Koninklijke Muziekkapel van de Lokale Politie Antwerpen onder leiding van kapelmeester Pieter Nieva en tamboer-majoor Patrick Callenaere moest de taptoe openen. Vooraf werd hulde gebracht aan Paul Morreel, stichter van de Red Hackle Pipe Band.

Het publiek genoot van het prachtige spektakel. De melancholische klanken van de doedelzak, de muzikale show van de Delta Band uit Vlissingen en het spektakel van de meisjes van de Chealeader Academy uit Kapellen zorgden voor een onvergetelijke avond.Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio