Kris Princen wint spannende Sezoensrally

Print
Bocholt -

Kris Princen (Skoda Fabia R5) heeft de Sezoensrally in Bocholt gewonnen, dat is de vijfde van in totaal negen manches die meetellen voor het BK rally. Princen en Vincent Verschueren (Skoda Fabia R5) gaven elkaar de ganse dag geen duimbreed toe, maar een kei maakte een eind aan de wedstrijd van Verschueren. Limburger Polle Geussens (Ford Fiesta R5) eindigde na een foutloze wedstrijd op de tweede plaats. De Ier Stephen Wright (Ford Fiesta R5) werd derde.

Vanaf de eerste meters werd duidelijk dat Vincent Verschueren en Kris Princen een maat te groot waren voor de concurrentie. Verschueren won de eerste klassementsrit en nam de leiding. Wat Princen ook probeerde, hij geraakte niet voorbij de Oost-Vlaming. Na 12 ritten was het verschil tussen beide rijders amper 2.5 seconden. Verschueren had tot dan toe 8 ritten gewonnen, Princen 4.

Verschueren sneed in de 13e rit een bocht aan en botste op een kei. Zijn rally eindigde in een weiland. “Ik volgde de ideale lijn, maar omwille van de twee voorbije rondes was het spoor volledig uitgereden en was er een grote kei bloot komen te liggen”, aldus Vincent Verschueren. “Ik botste op die kei, mijn ophanging brak en ik moest opgeven. Zonde, maar niets aan te doen. Ik had ook geen keuze, want als ik de ideale lijn niet had gevolgd, zou ik in het grind terecht zijn gekomen en daar zou ik geen grip gehad hebben. Dit is gewoon brute pech.”

Niet veel later botsten Benoit Allart (Skoda Fabia R5) en Achiel Boxoen (Skoda Fabia R5) eveneens op diezelfde kei. Allart kon met het nodige tijdverlies zijn wedstrijd voortzetten, maar voor Boxoen, de protégé van Freddy Loix, eindigde zijn wedstrijd eveneens in hetzelfde weiland.

Princen kreeg zo de leiding in de schoot geworpen en wint na de Rally van Haspengouw zijn tweede BK-manche. Polle Geussens eindigde als tweede, zijn beste resultaat ooit in het BK. In de eerste ronde sukkelde de Limburger met het stuurhuis, waardoor de stuurbekrachtiging het liet afweten. Geussens reed een foutloze wedstrijd, maar kon zich op geen enkel moment mengen in de strijd voor de zege. De derde podiumplaats was voor de Ier Stephen Wright (Ford Fiesta R5), bijgestaan door man van de streek Eddy Smeets.

De volgende wedstrijd die meetelt voor het BK is de Rally van Ieper van eind juni.

MEEST RECENT