Reizigers die uren op vlucht moesten wachten in Deurne vertrokken naar Barcelona

Print
Deurne -

Op de luchthaven van Deurne heeft een honderdtal reizigers uren vrijdag tevergeefs gewacht op een vlucht naar het Spaanse Barcelona. Die vlucht moest normaal opstijgen om 13.30u maar was zeven uur later nog steeds niet weg. Ondertussen zijn de reizigers vertrokken vanop Brussels Airport.

Zaterdagmorgen zijn de gestrande reizigers van Antwerpen naar Zaventem gebracht met bussen. Vanop Brussels Airport zijn ze dan toch vertrokken richting Barcelona. 

Geen communicatie

De vertraging en uiteindelijk ook annulering van de vlucht werden volgens TUI veroorzaakt door ‘een zwaar technisch probleem’. “Dit gaat over een uiterst zeldzame monstervertraging, net omdat het zo moeilijk was om een oplossing te vinden”, zegt woordvoer Piet Demeyere.

Het is vooral het gebrek aan communicatie vanuit operator TUI dat de aanwezige reizigers hoog zit. “We krijgen geen uitleg, er is geen crew te bespeuren”, vertelde een Nederlandse man vrijdagavond. Hij wilde voor een vrijgezellenfeest naar Barcelona vertrekken. “Eerst bleek dat het vliegtuig vanuit Barcelona vertraagd was, dan zouden er problemen met onderdelen geweest zijn en nu zegt het personeel van de luchthaven dat de vlucht geannuleerd wordt. Maar van TUI krijgen we niemand te zien. Niemand biedt ons een oplossing aan.”

Demeyere bevestigde later dat de vlucht die avond niet meer zou vertrekken. “We hebben alles geprobeerd om het vliegtuig nog in orde te krijgen maar dat is niet gelukt”, zegt hij. TUI bood alle gestrande reizigers een overnachting aan en zorgde ook voor vervoer naar een hotel. “Alle reizigers krijgen ook een terugbetaling van 250 euro”, aldus Demeyere.

 

 

Reizigers die uren op vlucht moesten wachten in Deurne vertrokken naar Barcelona
Foto: Wim Hendrix
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio