Antwerp reageert op gerucht: “Absoluut verboden Tribune 1 te betreden en zaken mee te nemen”

Print
Antwerp reageert op gerucht: “Absoluut verboden Tribune 1 te betreden en zaken mee te nemen”

Foto: WAS

Deurne -

Op verschillende internetfora en op sociale media circuleren berichten dat R. Antwerp FC volgende week start met de afbraak van Tribune 1. Er wordt onder supporters zelfs opgeroepen om dit weekend naar de Bosuil te trekken om souvenirs te bemachtigen.

Nochtans is er nog geen sloopvergunning afgeleverd. De club beklemtoont dat de werken volgende week nog niet starten en benadrukt dat het ten strengste verboden is om dit weekend het stadion te betreden en spullen mee te nemen.

De stad Antwerpen laat weten dat de sloopvergunning van Tribune 1 volgende week vrijdag op de agenda van het schepencollege staat.

Sloop

Antwerp wacht dus nog op een vergunning om te kunnen starten met de bouw van een nieuwe Tribune 1. Op de Bosuil wil men niet op de zaken vooruitlopen, maar vanaf het moment dat de stad Antwerpen het licht op groen zet, start de sloop van de tribune en begint de nieuwbouw. Het zou gaan om een tribune met 5.500 plaatsen. Daarvan zijn er 3.000 gewone zitjes, 1.500 outdoor seats en een 10-tal loges met 250 plaatsen.

Daarnaast zou ook Tribune 2 worden verstevigd. De bedoeling is om de capaciteit te behouden en eventueel te verhogen. Verder worden alle bars en togen gerenoveerd om het comfort voor de fans te verbeteren.

MEER VOETBALNIEUWS