Pellets leveren Brink groene sleutel (en warmte)

Foto: De Brink Herentals

Pellets leveren Brink groene sleutel (en warmte)

Print
Herentals - Het hoofdgebouw van jeugdverblijf Hopper de Brink van Scouts & Gidsen kreeg vrijdag de gegeerde Groene Sleutel, het Vlaamse ecolabel voor duurzaam toerisme.

Hopper de Brink nam twee maanden geleden de gloednieuwe verwarmingsinstallatie in gebruik, die de oude stookolieketel van 250 kilowatt vervangt. Scouts & Gidsen stookt de verblijfplaats voor jeugdgroepen, goed voor 35.000 overnachtende jongeren per jaar, voortaan warm met ecologisch verantwoorde pellets uit eigen contreien.

Een warmtenet verbindt alle gebouwen van de Brink met de installatie. Het levert een besparing van 50 ton CO2 per jaar op. Samen met een consequente ledverlichting en doorgedreven sensibilisering levert dit het domein de Groene Sleutel van Bond Beter Leefmilieu en Toerisme Vlaanderen op.

"De natuur staat onder druk. Maar het is net die natuur waarin wij met onze leden willen spelen en die we willen beleven. Daarom was het voor de Scouts & Gidsen Vlaanderen logisch om duurzaam te verbouwen", zegt Stefan Gyselaers van Scouts & Gidsen Vlaanderen. “Nu kunnen jongeren op de Brink niet alleen spelen in de natuur, maar dragen ze er ook zorg voor door hun keuze voor een ecologisch verblijf.”

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio