© mia uydens

Zoerselnaar maakt als enige in Benelux houten spatborden

Joeri van Hooijdonck (32) uit Halle-Zoersel maakt als enige in de Benelux houten spatborden en lederen accessoires voor fietsen. Om zijn bedrijf een boost te geven, hoopt hij in een maand tijd 7.500 euro in te zamelen via crowdfunding.

Zowat anderhalf jaar geleden richtte hij zijn eenmanszaak op. Hij maakt alles zelf: houten spatborden, lederen fietstassen en stuurlinten voor racefietsen.

Op een tweedehandsmarkt kocht hij voor vijf euro een oud fietskader. “Er zaten wel drie lagen verf op. Ik schuurde hem volledig af tot ik op het metaal zat. Het resultaat vond ik zo mooi dat ik er een laagje vernis en hier dat wat vegen op aanbracht om het geheel nog ‘ouder’ te doen lijken. Ik wilde er ook houten spatborden op plaatsen, maar in Amerika waren ze te duur en in Italië te lelijk. Er zat dus niets anders op dan ze zelf te maken.”

Voor het vervaardigen van spatborden gebruikt Joeri fineerhouten latten. Hij lijmt wee of drie lagen aan elkaar, plooit ze in een mal en laat ze drogen. De klant kan kiezen tussen es, teak, padauk of notelaar. Het bedrijf heet Odin, een verwijzing naar de Vikinggod die vereerd werd als beschermer van de reizigers.

Deze zomer wil Joeri zijn atelier beter uitrusten en een reclamecampagne opstarten. Daar is 7.500 euro voor nodig. Dat bedrag probeert hij via Kickstarter crowdfunding in te zamelen.

0484.14.48.58, www.odinwooddesign.comMeer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio