Brit (72) verontschuldigt zich voor cannabisplantage

John C. bij het verlaten van de rechtbank in Turnhout. Foto: ima

Brit (72) verontschuldigt zich voor cannabisplantage

Print
Beerse -

“Ik ben een domme, oude man”, zei de Brit John C. (72) tot de strafrechter in Turnhout. De man hoopte zijn financiële problemen op te lossen door een cannabisplantage in zijn woning in Beerse te laten inrichten.

Een hoffelijk Brit, netjes uitgedost in maatpak. Zo zag John C. uit Breda er vrijdag uit toen hij zich moest verantwoorden voor de strafrechter in Turnhout. De man verhuisde in november 2013 naar een woning aan de Nieuwe Dreef in Beerse.

Maar tijdens een huiszoeking op 31 mei van vorig jaar liep hij tegen de lamp. “Op zijn oprit namen de speurders al een cannabisgeur waar en het afzuigingsysteem was hoorbaar”, zei aanklager Ellen De Ketelaere.

In totaal troffen de agenten 463 cannabisplanten aan. Die waren verdeeld over vier kweekruimten in de kelder en kruipkelder. De aanklager eiste 15 maanden cel en de verbeurdverklaring van 16.500 euro.

John C. weigerde de namen van zijn opdrachtgevers uit Rotterdam te noemen. “Ik vreesde voor mijn leven”, zei hij. “Op mijn leeftijd had ik wijzer moeten zijn. Ik wens me te verontschuldigen voor alles wat ik heb uitgericht.”

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio