Jos Verlooy geeft forfait voor wedstrijd in Madrid

Jos Verlooy geeft forfait voor wedstrijd in Madrid

Print

Ondanks zijn tiende plaats in het klassement van de Global Champions Tour geeft Jos Verlooy (21) forfait voor de derde manche, die vandaag/vrijdag in de Spaanse hoofdstad Madrid van start gaat. Hij wil zijn toppaard Caracas sparen voor de Landenprijs van volgende week in Lissabon, waar ons land de promotie naar de hoogste divisie van de Nations Cup verder wil veiligstellen.

De Global Champions Tour omvat zestien jumpings waaraan de grootste prijzenpot uit de paardensport verbonden is. Jos Verlooy staat momenteel op de tiende plaats maar hij wil in Madrid die riante uitgangspositie, inclusief veel geld, niet verdedigen omdat hij de promotie met België naar de hoogste divisie van de Nations Cup veel belangrijker vindt.

“Met Caracas heb ik maar één toppaard en dus is het onmogelijk om hem zowel in de Global Champions Tour als in de Landenprijzen in topvorm aan de start te brengen. Maar voor mij is het heel eenvoudig: de promotie naar Divisie 1 geniet alle prioriteit.”

Nadat ons land vorig jaar degradeerde, staat België na twee proeven in Divisie 2 riant op kop. Maar de nieuwe bonscoach, de Duitser Peter Weinberg, wil niets aan het toeval toelaten. “Om die reden heeft hij de tien ruiters die in aanmerking komen voor de Landenprijzen, dinsdag verzameld om de neuzen nog eens helemaal in dezelfde richting te zetten”, stelt Jos Verlooy. “Wij hebben allemaal beloofd om onze beste paarden ter beschikking te stellen om de promotie waar te maken.”

Ook vader Axel Verlooy was onmiddellijk begeesterd door de aanpak van Peter Weinberg. “Hij is in het begin van het seizoen persoonlijk bij ons thuis, en ook bij de negen andere ruiters, een stevig pleidooi komen houden voor de promotie. De vergadering van dinsdag maakt duidelijk dat hij er alles aan doet om de teamspirit aan te wakkeren. Zo een man mag je niet in de kou laten staan!”

MEEST RECENT