90 jaar oud zeilschip brengt opnieuw bezoek aan Antwerpen

De Kruzenshtern, twee weken geleden in het Duitse Hamburg. Foto: EPA

90 jaar oud zeilschip brengt opnieuw bezoek aan Antwerpen

Print
Antwerpen -

Het indrukwekkende zeilschip Kruzenshtern is begin volgende week opnieuw te zien in Antwerpen. Het schip uit 1926 zal op dinsdag 23 en woensdag 24 mei te bezoeken zijn, op dinsdagavond is er ook een lichtshow.

90 jaar oud zeilschip brengt opnieuw bezoek aan Antwerpen
Foto: REUTERS

De Kruzenshtern was vorig jaar nog in Antwerpen te zien tijdens The Tall Ships Races. Liefhebbers krijgen nu nog eens de kans om het indrukwekkende zeiltrainingsschip te gaan bewonderen. Op dinsdag 23 en woensdag 24 mei meert de Kruzenshtern aan aan de Scheldekaaien, ter hoogte van de cruiseterminal, en opent het (gratis) de deuren voor het grote publiek. Dinsdagavond is er ook een lichtshow tot 22 uur.

De Kruzenshtern werd in 1926 gebouwd als ‘Padua’ en is een van de laatste niet-gemotoriseerde lading zeilschepen. Het is het laatste vier-masten zeilschip van de legendarische Flying-P-Liners dat nog altijd zeilt. In 1946 werd het overgedragen aan Rusland en kreeg het de naam ‘Kruzenshtern’.

Een maand later komt er opnieuw een groot zeilschip naar ’t Stad. De Juan Sebastian De Elcano, ook een viermaster, is van 30 juni tot 2 juli te bezichtigen. Het trainingschip van de Spaanse marine is 113 meter lang.