Raadslid uit ongenoegen over organisatie zitdagen

Foto: Kristof Van Rompaey

Raadslid uit ongenoegen over organisatie zitdagen

Print
Heist-op-den-Berg - Toen Heists gemeenteraadslid Jan Baestaens (ETA) donderdagochtend zijn belastingaangifte wilde laten invullen tijdens een van de zitdagen bij cc Zwaneberg, verliep het daar volgens hem zeer chaotisch. “De gemeentelijke dienstverlening schoot hier tekort”, stelt hij.

Volgens het raadslid was de accommodatie die de gemeente gisteren ter beschikking stelde niet geschikt voor de grote opkomst. “Dat er wachttijden zijn, is normaal”, stelt Jan Baestaens. “Maar de manier waarop alles werd geregeld, was abominabel. Vijf mensen van de belastingen zaten in een klein vergaderlokaal op de eerste verdieping van het cc. Op de trap stonden wachtenden, terwijl er onderaan in de hal ook al mensen aanschoven. Het personeel van de belastingen moest zelf stoelen verdelen onder de bezoekers”, meent Baestaens. “Aan de hand van vroegere cijfers kan men toch inschatten hoeveel volk men kan verwachten?”

“Er daagde donderdag uitzonderlijk veel volk op”, reageert schepen van Financiën Carl Verelst (CD&V). “Het personeel van het cc en dat van de belastingen deed zijn uiterste best om het de mensen zo comfortabel mogelijk te maken. We zijn hen daar erg dankbaar voor” Er zijn nog zitdagen gepland op 22 en 30 mei, telkens van 9u tot 12u en van 13.30u tot 15u. 

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio