Dit artikel is exclusief voor jou als abonnee

Dit artikel lezen? Meld je aan als abonnee, of start nu jouw gratis proefabonnement.

Dit artikel is exclusief voor abonnees. Lees gratis verder >

“Volgend seizoen opnieuw meedoen voor de titel”

Waterpolosuper liga - Patrick Van GinnekenAntwerpen

Brasschaat -

De 14-8-nederlaag van Antwerpen op de slotspeeldag bij kampioen Moeskroen zal nog even blijven hangen. De nederlaag brengt de Sinjoren zelfs nog naar de derde plaats in de eindstand.

Antwerpen speelde in Henegouwen inspiratieloos en kon nooit aanspraak maken op de zege. Niels Bus vond de slotmatch zelfs een smet op het seizoen van de Sinjoren. “We hebben nochtans een mooie campagne achter de rug. Tot twee speeldagen voor het einde van de competitie deden we mee in het titeldebat. Tegen Doornik liep het al mis, waarschijnlijk door onze onervarenheid. Maar ook in Moeskroen was het niet goed genoeg. De match was beslist na de eerste periode, zoiets kan echt niet.”

Coach Patrick Van Ginneken sluit zich aan bij de commentaar van Niels Bus. “Toch hebben we dit seizoen een belangrijke stap gezet. Alleen hebben we geleerd dat de trainingsintensiteit nog beter kan. Hopelijk kunnen we de hele groep samenhouden en als de concurrentie zich niet echt versterkt, dan doet Antwerpen volgend seizoen opnieuw mee voor de titel.”