Zoveel willen we betalen voor een kledingstuk

Het Britse onderzoeksbureau Edited was benieuwd naar de prijs die mensen willen betalen voor bepaalde kledingstukken en nam daarom verkoopcijfers van de Amerikaanse markt onder de loep. Daaruit blijkt dat de meeste mensen graag stuks scoren voor minder dan 100 euro.

vwh

Het onderzoek onderzocht de bedragen die mensen betalen in drie segmenten: de massamarkt, de premium markt en de luxemarkt. In geen enkel geval werd rekening gehouden met afgeprijsde items. De focus lag op de volledige verkoopprijs van uitverkochte stuks.

Uit een analyse van de massamarkt blijkt dat mensen graag zo’n 76 euro betalen voor een trenchcoat. Dit bedrag is geen gemiddelde, wel een weergave van wat procentueel het meest betaald werd. Voor een witte blouse willen dames rond de 40 euro neertellen. Een skinny jeans mag zo’n 67 euro kosten. De ideale prijs van enkellaarsjes, een midi-jurk en een yogalegging schommelt rond de 31 euro.

In het middensegment mag het prijskaartje iets hoger zijn. Een trenchcoat kost idealiter zo’n 245 euro, mensen in het luxesegment geven er graag tot 855 euro voor. Enkellaarsjes zijn volgens shoppers in het luxesegment zo’n 405 euro waard. Een yogabroek is ook maar een legging en volgens mensen op zowel de premium markt als luxemarkt maximum 67 euro waard. Opvallend: de prijs die dames in het luxesegment willen betalen voor een witte blouse neemt drastisch toe ten opzichte van de andere twee categorieën. Zo’n stuk vinden klanten algauw 315 euro waard.

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Mode & Beauty