© gvn

Schapen vervangen grasmaaiers bij Philips

Schapen die het groen onderhouden rond de bedrijfsgebouwen van Philips Lighting in Turnhout, het kan. Het bedrijf wil zijn bedrijfsgroen op een duurzame, ecologische manier gaan onderhouden.

gvn

Philips Lighting en de Open ­Manufacturing Campus, die ook op de Philipssite is gevestigd, willen de omgeving rond de bedrijfsgebouwen duurzaam, ecologisch en biodivers maken. Het traditionele groen dat rond bedrijven is aangeplant, draagt weinig bij tot een biodiverse natuur en het onderhoud is arbeidsintensief. Daarom zijn beide bedrijven een samenwerking aangegaan met het studiebureau Corridor en met ­Natuurwerk vzw. Deze partners vormen het saaie bedrijfsgroen de volgende jaren om tot ecologisch groen.

Biodiversiteit

Natuurwerk vzw vervangt de vaak uitheemse heesters door inheemse planten, struiken en bomen. De lawaaierige grasmaaiers verdwijnen en er komen twee keer per jaar schapen naar het bedrijf om het gras kort te houden. De schapen komen van een nabijgelegen natuurgebied en hebben in hun vacht zaden van inheemse planten verzameld. Die verliezen ze weer wanneer ze de grasvelden bij Philips Lighting begrazen, waardoor die inheemse planten kunnen ontkiemen op het bedrijventerrein. Inheemse planten lokken ook meer inheemse dieren en insecten, zodat de biodiversiteit er snel wordt verrijkt.

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio