Lierse - STVV 1-3

Lierse verliest laatste thuiswedstrijd van het seizoen

Print

Lierse heeft de laatste thuiswedstrijd van het seizoen verloren. STVV won met 1-3. STVV kwam aanvankelijk op achterstand, maar scoorde in de tweede helft driemaal. Enkel een gigantische pandoering tegen KV Mechelen volgende week kan STVV nog van groepswinst houden. Dan speelt het de finale van Play-off 2 tegen Racing Genk. Lierse is nu laatste in poule A en sluit het seizoen vrijdag af op bezoek bij Standard.

In vergelijking met de wedstrijd tegen Waasland-Beveren begon Lierse met twee nieuwe namen tussen de lijnen. Vinck en Ankomah moesten plaats ruimen voor Weuts en Elgabas. Bij STVV wisselde Ivan Leko zijn ploeg op enkele plaatsen, zo ontbraken Djene, Peeters, Bolingoli, en De Sart. Gerkens verscheen zo weer aan de aftrap. Ook Fernandes, Cuevas en Swers kregen hun kans.

Lierse begon net als vorige week goed aan de wedstrijd, met een openingsdoelpunt in de eerste helft. Benson knalde iets na het halfuur de 1-0 tegen de touwen met een knappe goal vanop afstand. STVV was nochtans goed aan de match begonnen, maar speelde te slordig in de eerste helft. Al kwam het doelpunt van Benson wel letterlijk uit de lucht vallen.

Betere tweede helft

STVV ging dus rusten bij een achterstand, en kreeg ongetwijfeld te horen in de kleedkamer dat KV Mechelen toen al op voorsprong stond. Daardoor kwam KV Mechelen in de virtuele stand naast STVV aan de leiding, met nog één rechtstreeks duel in het verschiet. Werk aan de winkel dus, en dat hadden de Kanaries begrepen. Al na één minuut duwde Gerkens een voorzet binnen, goed voor de 1-1.

Daarna was het even wachten op een tweede doelpunt, maar Vetokele trapte na 70 minuten een penalty kurkdroog binnen. Ceballos haalde alle twijfel weg met de 1-3 in minuut 82. Door deze 1-3 zege en het feit dat KV Mechelen maar met 1-0 won tegen Union is de zege in Play-off 2A zo goed als binnen. KV Mechelen moet de laatste wedstrijd tegen STVV winnen met 0-7, anders speelt STVV de finale dus tegen Racing Genk...

Herbeleef de wedstrijd hier:

 

 

 

Meer voetbalnieuws