Kinderverzorgster (22) opgepakt na schokkende beelden van mishandeling

In Schoten is een 22-jarige kinderverzorgster gearresteerd. Ze wordt verdacht van zware kindermishandeling in enkele Antwerpse crèches. Dat meldt atv maandag en het nieuws wordt aan onze redactie bevestigd. De vrouw krijgt nu doodsbedreigingen.

OPGELET. Bovenstaande beelden kunnen als schokkend worden ervaren.

Vorige donderdag ontdekten ouders (die anoniem wensen te blijven) een blauwe plek op de kaak van hun dochtertje. Het meisje, zes maanden oud, ging nog maar vier dagen naar de crèche. “Ik heb de blauwe plekken gezien op haar gezicht, maar als jonge mama weet ik niet altijd vanwaar die plekken komen”, zegt crèche-verantwoordelijke Larissa Van Wesemael aan atv. “Kindjes krijgen voortdurend rode, blauwe plekjes, maar nu was het op haar gezicht en haar beentjes.”

De ouders trokken naar de kinderarts, die aanraadde om contact op te nemen met de crèche om de zaak te laten onderzoeken. “We hebben naar de bewakingsbeelden gekeken. Wat we toen ontdekten, was gewoon verschrikkelijk. Ik snap niet dat zo’n monster met kinderen mag omgaan”, aldus Van Wesemael.

Het meisje werd opgenomen in het ziekenhuis, waar het nu nog steeds ligt.

“Dit raakt ons diep”

De uitbaatster stopte onmiddellijk de samenwerking met de kinderverzorgster. “We zijn allemaal diep geraakt. We leven enorm mee met de ouders en het kindje. Dit raakt ons diep. We zijn meteen naar de politie gestapt en hebben een klacht ingediend tegen de bewuste medewerkster.”

De 22-jarige vrouw werd opgepakt. De onderzoeksrechter heeft haar intussen vrijgelaten onder voorwaarden.

Doodsbedreigingen

De vrouw krijgt nu doodsbedreigingen, zegt haar advocaat. “Ik vind het ongehoord dat stukken die behoren tot het dossier, de beelden van de bewakingscamera, zomaar in de media worden gegooid. Als gevolg daarvan wordt mijn cliënte overstelpt met doodsbedreigingen op allerlei sociale media”, aldus Tim Smet. “Ik zal klacht indienen tegen diegenen die de beelden heeft doorgespeeld aan de media. Mijn cliënte betreurt wat er gebeurd is. Ze werkt goed mee aan het onderzoek en is onder strikte voorwaarden in vrijheid gesteld. Een van de voorwaarden is dat ze zich laat behandelen voor de persoonlijke problemen waar ze mee kampt.”

Het parket bevestigt dat een geval van mogelijke kinderhandeling wordt onderzocht. Het geeft voorlopig niet meer informatie.Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio