© Photo News

Drie records en twee kwalificaties: Kimberly Buys over haar “perfecte weekend”

Kimberly Buys heeft een uitstekend BK zwemmen in het Antwerpse Wezenbergbad achter de rug. De Antwerpse pakte er voor eigen publiek haar 31ste en 32ste nationale titel. “Het was een perfect weekend”, stelde ze.

De zwemster van BRABO toonde haar uitmuntende vorm. Zo stelde ze vrijdag in de reeksen van de 50m vlinder haar nationaal record scherper (25.88), in de finale was ze nog iets sneller (25.78). Zondag won ze ook de 100m vlinder, op die afstand evenaarde ze haar BR (57.91).

Dankzij haar sterke prestaties mag de 28-jarige Buys België op beide afstanden vertegenwoordigen op het WK in Boedapest, dat van 15 tot 30 juli gehouden wordt. “Daar wil ik de halve finales van de 100m bereiken en misschien wel de finale halen”

Met slechts drie zwemmers op individuele nummers is de Belgische WK-delegatie niet echt groot. “De limieten waren dan ook erg scherp, we mochten niet meteen traag zwemmen”, lachte Buys, die op training meer op explosiviteit werkt.

Op het WK van 2015 in Kazan werd Buys zestiende op de 50 en de 100m, haar tijden waren toen wel trager dan die van dit weekend in Antwerpen.

(sdv)

Meer sportnieuws