© Jef Wijckmans

© jef Wijckmans

© Jef Wijckmans

1 / 3

Veel supporters voor Luc Goris als eenzame fietser

Luc Goris vertrok zondag klokslag 11 uur van aan de Dijkstraat per fiets naar Spanje. Op dinsdag 30 mei wordt hij aan het SHIN-hondenasiel verwacht. Bedoeling is geld in te zamelen en er het probleem van verwaarlozing van honden aan de kaak te stellen.

Jef Wijckmans

Ruim honderd familieleden, sympathisanten en supporters zakten zondagvoormiddag af naar het bedrijfsterrein van Party Rent aan de Dijkstraat in Aartselaar. Daar stond een ontbijt klaar als eerste steun aan Luc Goris (57) uit Waarloos (Kontich). Luc zette zelf ‘Cycling for SHIN’ op wat staat voor een solo-fietstocht van 2182 kilometer naar het dierenasiel in La Cala de Mijas in Spanje.

“SHIN is de afkorting van Spaanse Honden In Nood, de Belgische afdeling van ACE ofte Animal Care Europe”, zegt Luc. “We dragen deze vereniging een warm hart toe en samen met mijn vrouw beman ik heel vaak infostands of zorgen we voor inzamelacties. Vorig jaar kwam ik op het idee om vanuit onze regio naar het hondenasiel in Spanje te fietsen. Via sponsoring moet dat een aardige duit opleveren, dacht ik.”

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio