© Jan Vorsselmans

Geen nieuwe wereldtitel driebanden voor Thérèse Klompenhouwer

Biljartster Thérèse Klompenhouwer zal haar wereldtitel driebanden voor dames niet verlengen. Zij verloor zaterdag in de kwartfinales van Marianne Mortensen uit Zweden.

Jan Vorsselmans

Sensatie alom in de tot biljarttempel omgedoopte Kapel van het administratief centrum in Zoersel: niemand had verwacht dat topfavoriete Klompenhouwer al zo vlug uit het tornooi zou worden gekieperd.

Thérèse Klompenhouwer behoorde wel tot de laatste acht, samen met Marianne Mortensen en de volgende zes andere dames: Namiko Hayashi (Japan) versus Mi Rae Lee (Zuid-Korea), Shin Young Lee (Zuid-Korea) versus Gülsen Degener (Turkije), en Orie Hida (Japan) versus Jaimie Buelens (België).

Uiteindelijk trokken Marianne Mortensen, Mi Rae Lee, Gülsen Degener en Orie Hida aan het langste eind. Zij gaan door naar de halve finales.

Thérèse Klompenhouwer moest tot tweemaal toe een vijfpuntenkloof dichten op haar opponent Marianne Mortensen, maar uiteindelijk verloor ze met 30-26.

Voor Biljartclub De Ploeg, dat het WK in Zoersel organiseert, betekent deze uitschakeling een ferme opdoffer. “We hadden gehoopt opnieuw de wereldtitel te behalen met ons medelid Thérèse, maar het mocht niet zijn”, reageren de hoofdorganisatoren Luc Sebreghts en Daniëlle Le Bruyn aangeslagen.

Daarbij komt nog dat de Zoerselse kampioene Daniëlle Le Bruyn al in de schiftingswedstrijden werd uitgeschakeld. “Zelf een tornooi organiseren en dan nog meespelen ook hebben hun tol geëist. De concentratie was op bepaalde momenten niet wat ze moest zijn. Maar ik vind het erger dat Thérèse voor eigen volk de wereldtitel misloopt. Het zal een harde klap zijn om te verwerken."

Conclusie: geen Belgen of Nederlanders die een hoofdrol spelen op een WK. Het is ooit anders geweest…Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio