© Isopix

"Gwyneth Paltrow leidt mensen om de tuin met haar crèmes"

Gwyneth Paltrow (44) gaat er prat op dat de crèmes en andere schoonheidsproducten die ze verkoopt via haar lifestylewebsite Goop organisch zijn. Na een grondige studie van de ingrediënten door de Britse ngo Soil Association blijkt echter niets minder waar te zijn. In een van de potjes werd zelfs een stof teruggevonden die wordt gelinkt aan misvorming van de foetus bij zwangere vrouwen.

flb

Gwyneth Paltrow is dezer dagen vooral veel meer een lifestylegoeroe dan een actrice. Haar website Goop draait al enkele jaren op volle toeren en ze brengt via die weg zelf heel wat producten aan de man. Zo ook enkele schoonheidsproducten waarvan ze claimt dat ze 'groen' en 'organisch' zijn, maar dat blijkt helemaal niet waar te zijn.

Zo ontdekte de Britse ngo Soil Association dat in drie gevallen helemaal geen sprake kon zijn van organisch en dat er zelfs een ingrediënt werd teruggevonden dat wordt gelinkt aan de misvorming van de foetus in de baarmoeder.

De Replenishing Night Cream die 125 euro kost, bevat sporen van retinylpalmitaat dat door de Soil Association op de lijst werd gezet van de tien meest 'gehate' producten. Hoewel het soms in zonne- en huidcrèmes wordt gebruikt, kan het een 'overdosis' vitamine A veroorzaken wat kan leiden tot ontwikkelingsproblemen bij ongeboren baby's.In de Revitalising Day Moisturiser en Exfoliating Instant Facial Cream werden bovendien twee producten teruggevonden die afgeleid werden van petro-chemische stoffen, wat ze dus allesbehalve organisch maakt.

 

Een bericht gedeeld door goop (@goop) op

NIET TE MISSEN