© smb

Virton - Heist: 3 - 2

Heist verliest ook derde match in eindronde voor promotie

Heist verloor ook zijn derde wedstrijd in de Play-Offs. Na twee minuten moesten de bezoekers al achtervolgen. Ook in de tweede helft kregen de Heistenaren na de 2-2 van Badiane onmiddellijk het deksel op de neus.

gf

Coach Keleman had woord gehouden, in vergelijking met de match tegen Beerschot Wilrijk had hij zijn ploeg op zes posities gewijzigd. De match was nog maar net afgetrapt of Mbuba kon alleen op doel afgaan en scoren. Toch zou een gepast antwoord volgen. Badiane kopte een voorzet van Santoro tegen de paal, in de herneming trapte Nwadikwa fraai binnen.

En toch was dat niet het sein om er een prima eerste helft van te maken. Integendeel, Heist speelde slap en het incasseerde langs Lazaar een terechte tegentreffer. Het stond 2-1 aan de rust, die score had hoger kunnen oplopen. Net voor de pauze dan toch grote consternatie na een hoekschop van Santoro. Aan de eerste paal beroerde een speler van Virton de bal duidelijk met de hand. De lijnrechter stond opvallend met zijn vlag te zwaaien. De ref ging verhaal halen, maar hij gaf toch geen penalty.

In de tweede helft kwamen de Heistenaren beter in de match. Badiane maakte gelijk maar luttele minuten later scoorde Virton al opnieuw. Een tweede goal voor Mbuba. Diep in blessuretijd werd de gelijkmaker van Challouk afgekeurd. Ook hier fel protest van de bezoekers. Een kwartier voor tijd werd bij Virton Lesquoy uitgesloten na een aanslag op Tambeur.

Een match ook waarin de ref veel kaarten trok. Negen keer geel en één keer rood. Santoro, Marchoul, Challouk en Tambeur kregen een gele kaart. En zo eindigde ook de derde match in de eindronde voor Heist op een nederlaag.

MEER OVER KSK Heist

Meer voetbalnieuws