Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

© smb

voetbaleindronde stijgers 1ste provincialeLYRA- VC HERENTALS(zaterdag 20.00u) - Jarno Cremers en Lyra konden dit seizoen nog niet winnen van VC Herentals

“Hopelijk wordt de vierde keer de goede keer”

Eén week na de 0-0 bij VC Herentals speelt Lyra vanavond in zijn return op het eigen Doelvelden alles of niks. De Pallieters moéten winnen om door te kunnen stoten naar de interprovinciale eindronde.

KURT GULDENTOPS

Moeilijk, maar niet onmogelijk. Het was de voorbije dagen zowat de teneur bij Lyra in aanloop naar zijn terugwedstrijd tegen VC Herentals. Hun eerste afspraak in de eindronde afgelopen zondag mag dan geleerd hebben dat de Pallieters vanavond zeker een kans hebben, in drie eerdere ontmoetingen dit seizoen kon Lyra nog geen enkele keer winnen. En laat dat nu net de opdracht van vanavond zijn.

“We houden ook zelf een dubbel gevoel over aan de heenmatch”, geeft Jarno Cremers toe. “Enerzijds kwamen we wel als morele winnaar uit de strijd, maar anderzijds hadden we graag dat uitdoelpunt meegepakt en dat is ons niet gelukt. Het betekent inderdaad dat we vanavond moeten winnen en dat lukte ons dit seizoen nog niet tegen VC Herentals. Hoewel het een ploeg is die ons op papier ligt en we ook al drie sterke wedstrijden tegen hen speelden. Deze keer moeten we onszelf dus ook maar eens belonen.”

Want de goesting om de interprovinciale eindronde in te duiken en nog enkele matchen aan het seizoen te breien is best nog groot bij Lyra. “Tuurlijk wel. We hebben een jonge groep en voor al die jongens is dit een hele rijke ervaring. Hoeveel keer krijg je in je carrière als speler de kans om zo’n eindronde te spelen? We willen dus absoluut verder, ja. We hebben ook alleen maar te winnen. Er is geen enkele druk, maar we willen gewoon zelf heel graag.”

Met de reeds gedane transfers zou Lyra in de derde amateurklasse overigens ook niet misstaan.

“Van Der Heyden, Dermaut, Jacobs, Maes. De club heeft serieus geïnvesteerd in ervaring en dat is ook wel terecht. Dit seizoen was een overgangsjaar, maar blijven we in eerste provinciale, dan willen we er vol voor gaan. Maar met een sterke eindronde zouden we al een voorsprong kunnen nemen op dat schema. Je weet maar nooit in het voetbal”, besluit Cremers.

Djuric Ascencion langer bij Lyra

Djuric Ascencion voetbalt ook komend seizoen nog voor Lyra. De sierlijke middenvelder kwam deze week tot een overeenkomst met de Pallieters en zal bovendien in de jeugdwerking ingeschakeld worden. Ascencion behoort tot de Street Legends van Edgard Davids en zal techniektraining geven aan de Lierse jongeren.

Laurens Siemons, een 22-jarige doelman van Berchem Sport, ondertekende eveneens een overeenkomst voor één seizoen bij Lyra.