© Shutterstock

Binnenkort verboden? Je tijd nemen bij de Trevifontein

De Trevifontein in Rome is een belangrijke toeristische trekpleister in de stad, dat zie je aan de groep mensen die ervoor staat om foto’s te maken. Maar dat veroorzaakt lange wachtrijen... Daarom wil burgemeester Virginia Raggi bezoekers verbieden om te lang stil te staan bij het monument.

vwh

Raggi deed woensdag zijn plan uit de doeken aan de Italiaanse media. Volgens hem zouden begeleide wandelingen langs de fontein het probleem kunnen oplossen. Daarnaast zou hij willen dat er niet te veel kraampjes met eten en souvenirs op het Piazzi di Trevi staan, zodat mensen niet op het plein kunnen blijven plakken. De Italiaanse Dario Franceschini, minister van Cultureel Erfgoed, had er eerder dit jaar bij de burgemeester op aangedrongen dat hij iets aan de chaotische situatie zou doen.

Zwemmers

Naast het grote aantal toeristen (zo’n vier miljoen per jaar) dat de fontein bezoeken, is er nog een ander probleem. Velen onder hen nemen een duik in het water, naar het voorbeeld van Sylvia en Marcello in de filmklassieker La Dolce Vita. Er is ook een voordeel verbonden aan de vele mensen die de fontein bezoeken. Velen gooien een muntje in het water omdat een legende hen doet geloven dat ze dan snel in contact zullen komen met de ware. Die mythe leidt tot een groot voordeel. Jaarlijks wordt ongeveer anderhalf miljoen euro uit de fontein gevist, die naar het goede doel gaat.

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Reizen