© Photo News

© Photo News

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Prins William en Kate bezoeken kleinste stad van België

De Britse kroonprins William en zijn echtgenote Kate Middleton zullen op 7 juni te gast zijn in Mesen. Het echtpaar komt er de Mijnenslag van 1917 herdenken. Dat bevestigt burgemeester Sandy Evrard.

“We hadden het graag wat langer stilgehouden, maar het klopt dat we koninklijk bezoek mogen verwachten in Mesen”, zegt de burgemeester van de kleinste stad van België.

Op 7 juni wordt de Mijnenslag herdacht waarbij de Duitse linies ondertunneld werden door de Britten. Ze installeerden er 23 dieptemijnen waarvan er op 17 juni in de ochtend negentien tot ontploffing werden gebracht. Het was een mijlpaal in de geschiedenis van de Eerste Wereldoorlog.

Op 7 juni zijn er tal van herdenkingen, van de Britten, Ieren, Australiërs en Nieuw-Zeelanders. De Britse kroonprins William en zijn vrouw Kate zullen zeker al de ceremonie volgen aan het Ierse vredesmonument. Dat is in de namiddag, om 14 uur.

“Omwille van veiligheidsredenen kunnen we het volledige programma of de genomen veiligheidsmaatregelen niet kwijt”, zegt Evrard. “We worden ontzettend goed omringd door Defensie, door de Britse Staatsveiligheid, ... maar ook door onze lokale politiezone.”

De burgemeester kijkt uit naar 7 juni. “Het wordt een heel symbolische dag waarbij we onze erkentelijkheid en dankbaarheid zullen betuigen. We willen geen grote show, maar het moet toch iets meer zijn dan een bloemenhulde en een Last Post. In 1998 kwam Queen Elizabeth naar de inhuldiging van de toren, nu komt haar kleinzoon. Ook dat is van symbolische waarde.”

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio