De ‘plakplek’ van de week: De Studio

De ‘plakplek’ van de week: De Studio

Print
Antwerpen -

Elke week stellen we een Antwerpse locatie voor waar het ’s nachts leuk blijven plakken is. Deze week: De Studio.

Wat? In dit mooie pand vlakbij het Mechelseplein kan je zo goed als ­wekelijks terecht voor een portie cultuur. Naast theatervoorstellingen voor jongeren vinden hier ook regelmatig optredens, festivals en feestjes plaats. Daarbij worden de pijlen gericht op een jong publiek met een gezonde interesse voor cultuur. ­Vanaf volgend seizoen staat er in De Studio ook cinema gepland. Deze plek bruist en biedt een podium aan jong talent.

Waar? Maarschalk Gérardstraat 4

Deze week? Vrijdag 12 mei: het Antwerpse Die Anarchistische Abendunterhaltung bestaat 25 jaar. Om dat te vieren, brengt de band een ­retrospectief album uit. Curator is Rudy Trouvé. Zondag 14 mei: finale Kunstbende.

Waarom de moeite? “We proberen met dit huis maatschappelijke ­thema’s aan te snijden, zodat we steeds een connectie onderhouden met de buitenwereld. Ook wanneer we een feestje organiseren, moet daar een cultureel programma aan gekoppeld zijn. Onze optredens spreken dan weer een iets ouder, ­underground publiek aan, maar we willen onze activiteiten laagdrempelig houden. Wij zijn een open huis voor iedereen”, zegt Ilja Antonneau, communicatieverantwoordelijke van De Studio.

WAT TE DOEN IN ANTWERPEN