Dessel Sport pakt in extremis driepunter mee uit Virton

Foto: smb

Dessel Sport pakt in extremis driepunter mee uit Virton

Print
Dessel -

Dessel Sport - zonder de aan de rug geblesseerde Kevin Janssens - blijft op koers in de Play Offs want na de winst tegen Heist konden de Kempenaren in het verre Virton de volle buit meenemen want Kurt Remen kon na hoekschop voor een onverhoopte driepunter zorgen in een prangende slotfase.

De eerste helft verliep vrij gelijkopgaand met als gevolg een terechte 1-1 op het scorebord. Eerst scoorde Dessel langs Vansimpsen, amper een paar minuten later stelde de thuisploeg gelijk langs Lazaar. Dessel zag alvast met Baeten en Smet twee spelers gekwetst uitvallen in de eerste helft.

Ook na rust bleef de partij aantrekkelijk tussen beide teams, maar het waren de Luxemburgers die op voorsprong kwamen. Maar het kantelmoment kwam er na de uitsluiting van thuisspeler Anguili die werd uitgesloten na spuwen naar Dreesen (65’). Van toen of nam Dessel het heft in handen en het scoorde dan ook de gelijkmaker via Jutten.

Dessel had overwicht, maar zowel Tilburgs, Ofori als Breugelmans stuitten op een attente thuisdoelman. Toen iedereen zich verzoend had met een gelijkspel viel er nog een appel uit de kast voor Dessel, dat in extremis de 3-2 scoorde via Remen en zo nog een belangrijke driepunter pakte. Een opsteker voor de club in aanloop naar de dubbele confrontatie met Beerschot Wilrijk, dat fors won op het veld van Heist na de 1-5.

DOELPUNTEN: 25’ Vansimpsen 0-1; 27’ Lazaar 1-1, 60’ Muratovic 1-2, 68’ Jutten 2-2; 89’ Remen 2-3.

MEER VOETBALNIEUWS