De Kempense cinema komt naar u toe

Print

A Man Called Ove Foto: GVA

U heeft uw films het liefst zonder al te veel actiescènes, superheldenspandex of romantische schmaltz? Dan kunt u deze week ook in heel wat lokale cultuur- en gemeenschapscentra terecht voor een brokje Cinema met grote C voor een habbekrats.

1. The Salesman

Wat: The Salesman is een film van Asgar Farhadi, ook regisseur van het Oscarwinnende ‘A Separation’. In zijn nieuwste film speelt hij met vrijwel dezelfde thematiek: een wankelende relatie tegen de achtergrond van een stad die schippert tussen traditie en moderniteit. Maar de film valt ook te klasseren als een sociaal-realistische versie van de klassieke wraakthriller.

Praktisch: donderdag 11 mei om 20u in zaal ’t Getouw, Molenhoekstraat 2 in Mol

Prijs: 5 euro

 

2. Demain

Wat: Mélanie Laurent en Cyril Dion regisseerden samen ‘Demain’, een documentaire die bij onze zuiderburen al voor een ware (positieve) schokgolf zorgde, en die nu ook de rest van de wereld verovert. Ze trokken de wereld rond op zoek naar realistische oplossingen en werkende alternatieven, en het goede nieuws is: ze vonden die ook. 

Praktisch: zaterdag 13 mei om 20u in de Lakenhal op de Grote Markt in Herentals

Prijs: 2 euro

 

3. A Man Called Ove

Wat: Ove is 59 jaar oud, rijdt in een Saab en staat bekend als de mopperkont van de buurt. Tot de nieuwe overburen op een ochtend per ongeluk zijn brievenbus omver rijden. Het blijkt het begin van een onverwachte vriendschap, die Ove de mooie kant van het leven weer laat zien

Praktisch: zaterdag 13 mei om 20u in de kOsh Campus Scheppersstraat, Scheppersstraat 9 in Herentals

Prijs: gratis

 

4. Westerndag

Wat: Mooov houdt een onversneden westerndag met de vertoning van een onvermijdelijke klassieker (Once Upon A Time in the West) en een moderne klassieker in de dop (The Hateful Eight)

Praktisch: zondag 14 mei om 11u (Once Upon A Time in the West), om 14u (The Hateful Eight) in bioscoop Utopolis, Graatakker 99 in Turnhout.

Prijs: niet bekend

WAT TE DOEN IN ANTWERPEN