© WAS

Roofmoord café Draaiboom: duo veroordeeld tot 30 en 25 jaar cel

De correctionele rechtbank heeft Said Stieto (33) en Youssaf Haji (25) veroordeeld tot 30 en 25 jaar gevangenisstraf voor de roofmoord op Hikmet Bildirici (47). De uitbater van café Draaiboom, in de Krekelstraat in Hoboken, werd op 26 april doodgestoken in zijn zaak. Drie andere beklaagden, die op de dag van de moord in het gezelschap waren van de twee daders, werden veroordeeld wegens schuldig verzuim omdat na roofoverval niets ondernamen om het zieltogende slachtoffer te helpen.

vdaa

Het was een klant die op 26 april 2016 het levenloze lichaam van het slachtoffer aantrof in zijn café op de hoek van de Krekelstraat met de Antwerpsesteenweg. De uitbater was met negen messteken gedood. De kassa, de bingokasten en zijn portefeuille waren leeggeroofd. M.E. (32) gaf zich een dag later bij de politie aan en leidde de speurders ook naar de vier andere beklaagden.

Het openbaar ministerie eiste 30 jaar cel tegen Saïd Stieto (33) en Youssaf Haji (25). Volgens de rechter staat het niet vast wie de dodelijke steken heeft toegebracht, maar volgens de rechter is de roofmoord voldoende bewezen in hoofde van beide beklaagden. De eerste beklaagde wordt zwaarder gestraft omdat hij als eerste het initiatief voor de roof nam. Beide mannen ontkenden tijdens het proces dat ze gestoken hadden en schuiven de schuld naar elkaar door. Saïd Stieto gaf wel toe dat hij het slachtoffer bestolen had, omdat hij veel geld verspeeld had op de bingokasten van het café.

M.E., M.B. (28) en F.G. (24) werden veroordeeld tot respectievelijk 10 maanden met uitstel, een jaar met uitstel en een jaar met uitstel wegens schuldig verzuim, omdat ze het gewonde slachtoffer achterlieten in het café zonder hulp te bieden of de hulpdiensten te verwittigen. Stieto en Haji moeten de nabestaanden van hun slachtoffer ruim 116.000 euro schadevergoeding betalen.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio