© Photo News

Hillary Clinton zet aanval op Trump in met nieuwe politieke beweging

Hillary Clinton is klaar voor haar politieke comeback. Een half jaar nadat ze de Amerikaanse presidentsverkiezingen verloor van haar Republikeinse rivaal Donald Trump, richt de 69-jarige Democrate een nieuwe politieke beweging op, schrijft Politico. De beweging, die waarschijnlijk “Onward Together” (samen verder, red.) zal heten, moet kapitaalkrachtige Trump-tegenstanders samenbrengen om de agenda van de president en zijn partij zoveel mogelijk te blokkeren.

gjs

Politico vernam het nieuws naar eigen zeggen van “verschillende bronnen dichtbij Clinton”. De Democrate zou de afgelopen week vergaderd hebben met potentiële donors. Ze zou ook al een raad van bestuur hebben samengesteld. De eigenlijke lancering van de beweging is volgens Politico voor volgende week, al weigert Clinton’s woordvoerder voorlopig elke commentaar.

Doel van de beweging is om zoveel mogelijk geld bijeen te brengen, om zo organisaties die zich tegen de agenda van Trump verzetten, financieel te ondersteunen. De naam “Onward Together” is een knipoog naar de slogan uit Clinton’s campagne, “Stronger Together”.

Na haar verkiezingsnederlaag was het even stil rond Clinton, maar de Democrate mengt zich de laatste tijd opnieuw vaker in het publieke debat. Zo noemde ze de afschaffing van de Affordable Care Act, de ziekteverzekeringswet van de vroegere president Barack Obama, een “beschamende mislukking van beleid van de moraliteit van de Republikeinse partij”, en riep ze de Amerikanen op om “terug te vechten voor de miljoenen gezinnen die zullen lijden onder haar acties”.

MEER OVER Hillary Clinton