© TOM GOYVAERTS/GMAX Agency

Lucht klaart op boven Topvolley Antwerpen

De lucht klaart beetje bij beetje op boven Topvolley Callant Antwerpen. De stad keurde het ingediende reddingsplan goed, terwijl de daaraan verbonden voorwaarden niet onoverkomelijk blijken. “Hoe dan ook zullen onze fans het de komende jaren met iets minder moeten stellen”, erkent manager Tim Verreth.

pdk

Het schepencollege van de stad Antwerpen houdt een uitzonderlijke subsidie klaar voor de noodlijdende club, die nog altijd de gevolgen draagt van het ongebreidelde optimisme van een paar jaar geleden, toen de play-offfinale en Champions League werd gespeeld. “We krijgen niet méér dan voorzien”, verduidelijkt Tim Verreth. “Het gaat om een voorafbetaling van de subsidies die waren voordien voor de komende jaren. Daarna krijgen we dus een aantal seizoenen niets meer.”

Concreet ligt er 275.000 euro te wachten, op voorwaarde dat de club zelf 140.000 euro binnen rijft via sponsoring. “De betaalbewijzen voor die kapitaalsverhoging zijn onder­tussen voorgelegd ter controle. Van zodra we groen licht krijgen kunnen we een en ander in orde brengen, ­zodat we onze licentie kunnen krijgen voor een nieuwe campagne in de hoogste afdeling. Daarnaast moeten we nog een aantal voorwaarden ­voldoen op het gebied van structuur. Geen onoverkomelijke zaken, maar hervormingen die we zelf al over­wogen, maar die niet uitgevoerd werden vanwege onze cashproblemen.”

Tim Verreth herhaalt dat de aller­eerste bekommernis nu de financiële stabiliteit van de club is en het ­sportieve op de tweede plaats komt. “Op dat vlak zal het een paar jaar met iets minder moeten, maar sowieso blijft het de bedoeling om in de EuroMillions League te blijven.”