Antwerp heeft licentie dan toch beet: “Hopelijk laatste show van Eddy Wauters”

Print

Paul Gheysens (links) en Patrick Decuyper (rechts) Foto: Photo News

Antwerp heeft de licentie voor 1A op zak. Dat heeft het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) woensdagavond beslist. Het clubbestuur had tal van advocaten bij en was ook vertegenwoordigd door sterke man Patrick Decuyper én geldschieter Paul Gheysens. Voormalig voorzitter Eddy Wauters daagde ook op. Hij eist nog steeds achterstallig geld van de club, maar zijn tussenkomst werd niet aanvaard door de arbiters van het BAS. Het BAS was kennelijk snel overtuigd van het dossier van de club. De beraadslaging over het licentiedossier duurde amper tien minuten.

Antwerp kreeg na de promotie naar 1A tot tweemaal toe een onvoldoende van de Licentiecommissie van de Belgische voetbalbond. De beoordelaars hadden nog steeds vragen over bepaalde geldtransacties en weigerden de promovendus een licentie voor het betaald voetbal toe te kennen.

Antwerp wilde koste wat het kost de licentie alsnog afdwingen en kwam daarom met een grote delegatie afgezakt. Naast Patrick Decuyper was Paul Gheysens, CEO van bouwbedrijf Ghelamco, ook van de partij. De Licentiecommissie had immers vragen bij geldtransfers tussen en bedrijf van Gheysens en een firma van Decuyper.

Wauters haalt bakzeil

Antwerp heeft licentie dan toch beet: “Hopelijk laatste show van Eddy Wauters”
Eddy Wauters Foto: Olivier Matthys

Voormalig voorzitter Eddy Wauters kwam ook opdagen. Wauters eist nog steeds een zeker bedrag van de club en vindt dat de club geen recht heeft op een licentie, zolang hij al het geld niet heeft ontvangen.

De arbiters van het BAS beraadslaagden een halfuur over de vraag of zijn tussenkomst gerechtvaardigd is en beslisten uiteindelijk dat dat niet het geval is. Eddy Wauters keerde dan ook onverrichter zake naar huis.

“Betaal toch gewoon die som”

“Ik ben niet rancuneus, voor ons heeft dit niet zoveel belang”, reageerde Wauters achteraf. “We willen niet tussenkomen in de zaak van Paul Gheysens, we wilden voor onze zaak beroep aantekenen. Maar waar moeten we dat doen? Ik ben zelf een Antwerp-supporter, dus ik wil heel graag dat Antwerp de licentie haalt. We hebben er ook meer baat bij dat Antwerp de licentie haalt. De KBVB moet gewoon consequent blijven met zijn eigen reglementen. Er is een bondsschuld, dus volgens het reglement mag Antwerp geen licentie krijgen. Met onze tussenkomst wilden we enkel weten of we het geld ooit zullen krijgen.”

Antwerp-CEO Patrick Decuyper beweert dat de schuld aan Wauters geparkeerd staat bij een deurwaarder, maar dat Wauters die betaling zelf blokkeert. De ex-voorzitter ontkent dat. “Dat hebben ze zo gezegd, maar dat is niet gebeurd. Er staat een bedrag op een geblokkeerde rekening, maar dat is niet het correcte bedrag. Er rest nog zo’n 1,2 miljoen euro, dat is toch geen klein beetje. En die schuld sleept al tien jaar aan. Ik begrijp het ook niet. Met Paul Gheysens heeft de club een miljardair achter zich. Betaal dan toch gewoon die achterstallige som”, besluit Wauters.

Na het vertrek van Eddy Wauters ging het over de grond van de zaak. Johnny Maesschalck, de advocaat van Antwerp, drong aan op een snelle beslissing. De club kreeg wat het wilde want het BAS was kennelijk snel overtuigd van het sterke dossier van de club. Na een klein halfuur vergaderen beslisten de drie arbiters van het BAS dat de licentievoorwaarden vervuld zijn.

“Laatste show van Eddy Wauters”

Antwerp is nu helemaal zeker dat het volgend seizoen mag aantreden in 1A. De aanwezige clubbestuurders reageerden enorm opgelucht na het verdict. “Ik ben heel blij, maar eigenlijk heb ik nooit getwijfeld. Ons dossier was heel sterk”, zei Paul Gheysens meteen na de uitspraak. “Nu begint voor ons het echte werk.”

Ook sterke man Patrick Decuyper was in zijn nopjes, maar wilde toch nog iets kwijt over de rol van Eddy Wauters. “Het is erg dat Eddy Wauters hier nog zo’n show wilde komen opvoeren. Hopelijk is het nu de laatste keer geweest.”

Antwerp heeft licentie dan toch beet: “Hopelijk laatste show van Eddy Wauters”
Foto: Olivier Matthys

MEER VOETBALNIEUWS