© Victoriano Moreno, Verkeerscentrum

Deze Antwerpse tunnels zullen in mei tijdelijk gesloten zijn

In mei krijgen enkele Antwerpse tunnels weer een onderhoudsbeurt. Elke tunnel wordt dan tijdelijk afgesloten en het verkeer moet plaatselijk omrijden. Om de hinder te beperken, voert men deze werken ‘s nachts uit. Bekijk hier het overzicht voor de maand mei.

Bevrijdingstunnel

De Bevrijdingstunnel wordt op woensdag 10 mei in beide richtingen afgesloten van 20u tot 6u. Het verkeer wordt er naast de tunnel omgeleid.

Bolivartunnel

De Bolivartunnel wordt op maandag 15 mei afgesloten in beide richtingen van 20u tot 6u. Het verkeer wordt er plaatselijk bovengronds omgeleid.

Jan De Vostunnel

De Jan De Vostunnel wordt op maandag 8 mei en dinsdag 9 mei afgesloten in één richting van 20u tot 6u. Dat gebeurt in de eerste nacht richting Brussel en in de tweede nacht richting Antwerpen. Het verkeer wordt er naast de tunnel omgeleid.

Liefkenshoektunnel

De Liefkenshoektunnel wordt op donderdag 11 mei en vrijdag 12 mei afgesloten in één richting van 20u tot 6u: richting Gent in de eerste nacht en richting Nederland in de tweede nacht. Het verkeer wordt telkens door de andere tunnelkoker omgeleid. Er is hinder mogelijk voor het verkeer in beide richtingen.

Rupeltunnel

De Rupeltunnel wordt op woensdag 3 en donderdag 4 mei afgesloten in één richting van 20u tot 5.30u: richting Antwerpen in de eerste nacht en richting Brussel in de tweede nacht.

Valaartunnel

De Valaartunnel wordt op donderdag 11 mei afgesloten in beide richtingen van 23u tot 6u. Het verkeer wordt er plaatselijk bovengronds omgeleid.

Waaslandtunnel

De Waaslandtunnel gaat dicht van maandag 8 mei tot en met donderdag 11 mei en van maandag 15 tot en met 18 mei. De tunnel wordt dan afgesloten in beide richtingen van 20u tot 4u. Het verkeer moet omrijden via de Kennedytunnel. Naast de geplande afsluitingen wordt de Waaslandtunnel geregeld ‘s nachts afgesloten tussen 1u en 3u voor bijkomend onderhoud.

DE TEST