De Kempense cinema komt naar u toe

Print

Le Ciel Flamand Foto: GVA

U heeft uw films het liefst zonder al te veel actiescènes, superheldenspandex of romantische schmaltz? Dan kunt u deze week ook in heel wat lokale cultuur- en gemeenschapscentra terecht voor een brokje Cinema met grote C voor een habbekrats.

1. Le Ciel Flamand

Wat: Monique baat samen met haar dochter Sylvie het baanbordeel Le Ciel Flamand uit op de grens van West-Vlaanderen en Frankrijk. Eline, het zesjarige dochtertje van Sylvie, is gefascineerd door die mysterieuze werkplek, maar wordt ten allen tijde de toegang ertoe ontzegd. Net als in zijn debuut Offline schetst Peter Monsaert in zijn nieuwe prent een aangrijpend en gelaagd portret van mensen die samen vechten voor hun familiebanden en een gezamenlijke toekomst. 

Praktisch: donderdag 4 mei om 20u cultuurcentrum ’t Getouw, Molenhoekstraat 2 in Mol

Prijs: 5 euro

 

2. Young@Heart

Wat: ‘Young@Heart’ is een heel charmante, ontroerende en meeslepende muziekdocumentaire met een prachtige levensles. Sinds 1982 brengt het koor Young@Heart uit het Amerikaanse Northampton een repertoire van rock, punk en rhythm-and-blues. De gemiddelde leeftijd van de leden is 80 jaar. 

Praktisch: vrijdag 5 mei om 20.15u in het Gemeenschapscentrum Hoogstraten, Buizelstraat 11 in Hoogstraten.

Prijs: 2 euro

 

3. Demain

Wat: Mélanie Laurent en Cyril Dion regisseerden samen ‘Demain’, een documentaire die bij onze zuiderburen al voor een ware (positieve) schokgolf zorgde, en die nu ook de rest van de wereld verovert. Ze trokken de wereld rond op zoek naar realistische oplossingen en werkende alternatieven, en het goede nieuws is: ze vonden die ook. 

Praktisch: vrijdag 5 mei om 19u in vrijetijdscentrum De Kruierie, Bevrijdingsstraat 1 in Balen.

Prijs: gratis

 

4. Far From Heaven

Wat: ‘Far from heaven’ van Todd Haynes met Julianne Moore is visueel zo virtuoos (niet voor niets kreeg Ed Lachman een Oscar-nominatie voor zijn cameravoering) dat je als toeschouwer op je hoede moet zijn om niet de schoonheid de ellende te laten gladstrijken. De personages zijn niet zielig. Hun leven is niet tragisch. Maar hun problemen zijn ook niet gekunsteld.

Praktisch: zaterdag 6 mei om 20u op de PlusEtage van cultuurcentrum Baarle, Pastoor de Katerstraat 3-5 in Baarle-Hertog

Prijs: 4 euro

WAT TE DOEN IN ANTWERPEN