© pol de wilde

‘Den John’ liet zich chanteren door minnares: “Ze dreigde mijn naaktfoto’s aan Astrid te bezorgen”

Uit documenten die Dag Allemaal kon inkijken, blijkt dat John Bryan, de ex-man van Astrid Coppens, zich heeft laten afpersen door zijn Filipijnse minnares. Die eiste geld van hem, want anders zou ze zijn naaktfoto’s aan Astrid bezorgen.

red

Tegenover Astrid beweerde John steevast dat het enkel om een vriendschappelijke relatie ging met de vrouw, Ancy Dieto. Uit de documenten die Dag Allemaal anoniem bezorgd kreeg, blijkt dat duidelijk het tegendeel waar is.

Het gaat om een verklaring die John in 2011 aflegde bij de politie na een nieuwe poging tot afpersing door Dieto. Uit die verklaring blijkt dat hij Dieto in 2009 leerde kennen via het internet en haar later dat jaar ook ontmoette op de Filipijnen.

© Patrick Hattori

“In het begin onderhield ik Ancy financieel, zodat ze kon gaan studeren of werk zou kunnen vinden. Maar daar ben ik na een tijdje mee gestopt omdat ik doorhad dat Ancy enkel trucs gebruikte om me geld afhandig te maken.”

Eenmaal de geldkraan toegedraaid werd, ging het ook snel bergaf met hun relatie. “Via e-mail dreigde ze ermee mijn naakfoto’s en -filmpjes online te gooien en mijn vrouw Astrid te vertellen dat wij een affaire hebben.”

Daarnaast zou de vrouw ook verschillende profielen hebben aangemaakt op sociale media onder de naam van John. “Waarna ze lasterlijke verhalen over mij verspreidde op die netwerken.” Een jaar later kwam ze met haar eerste eis om geld: 1.000 euro voor een nieuwe laptop. Een eis die John inwilligde, in de hoop dat ze met haar chantage zou stoppen.

Dat was duidelijk niet haar plan, want een jaar later kwam ze met een nieuwe, dit keer veel grotere eis. “Op 26 april 2011 kwam Ancy met een nieuwe eis Ze wou twee miljoen Filipijnse peso (ongeveer 37.000 euro) of ze zou de naaktbeelden toch nog lekken.”

John bleef echter niet bij de pakken zitten en in plaats van zijn secretaris met een koffertje geld, stuurde hij de politie naar de afgesproken ontmoetingsplaats. Diezelfde dag legde hij een verklaring af op het Filipijnse consulaat in Los Angeles, de verklaring die nu bezorgd werd aan Dag Allemaal.

MEER OVER Dag Allemaal