© Shutterstock

Toen deze vrouw thuiskwam na haar reis door Zuid-Amerika, kropen er plots larven uit haar been

Het lijkt een scène uit een horrorfilm, maar het is pure realiteit: een vrouw die eind maart naar Zuid-Amerika reisde en er het Amazonewoud bezocht, liep daarbij een ernstige infectie aan haar rechterbeen op. Bij thuiskomst kwam ze voor een walgelijke verrassing te staan toen dokters twee levende larven uit haar ledemaat verwijderden.

De 28-jarige vrouw van Chinese afkomst begon haar trip in Brazilië en reisde nadien door naar Bolivië en enkele andere landen rond het Amazonegebied. In Brazilië werd ze naar alle waarschijnlijkheid gebeten door een horzel, een soort vlieg waarvan de larven parasiteren in levende dieren, toen ze met haar vrienden langs een rivier uitrustte.

Ze jaagde het diertje meteen weg, maar niet voordat het beest voor drie ‘knobbeltjes’ op haar been had gezorgd. Bultjes die nog enkele uren bleven jeuken. De vrouw liet ze voor wat ze waren en zette haar reis verder, verbazend genoeg zonder enig ongemak.

Het was na haar thuiskomst, begin april, dat één van de bultjes plots was opengespleten en voor een enorm jeukend gevoel zorgde. Zeker toen even later een insect uit haar lijf kroop, duidelijk de larve van een vliegje, schrok ze zich te pletter. In het ziekenhuis ontdekten dokters dat er nog twee larven in haar been verscholen zaten. Ze werden chirurgisch verwijderd en de vrouw kreeg antibiotica toegediend.

De toestand van de vrouw is nu stabiel en ze herstelt van de traumatische ervaring.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Nu in het nieuws