Elfde editie van Antwerpen Proeft van start op Eilandje

In en rond de Waagnatie is vrijdag de elfde editie van Antwerpen Proeft van start gegaan. Het vierdaagse culinaire festival met zicht op de Schelde biedt opnieuw kleine gerechtjes van toprestaurants uit België en Nederland aan voor 5 of 7,5 euro. Op de affiche staan onder meer Würst (Jeroen Meus), Graanmarkt 13 (Seppe Nobels), Vrijmoed (Michaël Vrijmoed) en La Paix (David Martin). Je kan er ook workshops en demonstraties volgen en culinaire boeken laten signeren door auteurs als Sepideh Sedaghatnia en Luc De Raedemaeker.

Antwerpen Proeft is intussen voor duizenden gastronomieliefhebbers een vaste afspraak geworden op het Antwerpse Eilandje. Dit jaar is het programma nog uitgebreid met een mini-boekenbeurs, aandacht voor “gourmet fastfood” en extra kinderanimatie. Er zijn door een label herkenbaar gemaakte kindvriendelijke schotels, kinderopvang met speelgoedkeukentjes en gratis kookworkshops en -klassen voor kinderen tot 12 jaar.

Tickets voor het festival kosten - voor wie ze niet in voorverkoop kocht - 9 euro per persoon voor één dag en 15 euro voor het hele weekend. In ruil krijg je een welkomstdrankje, een bonnetje voor een gratis aperitief en de kans om een etentje te winnen. Kinderen tot en met 15 jaar mogen gratis binnen. Alle informatie staat op www.proeft.be.

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio