Ziekenhuizen Bonheiden, Lier en Mechelen vormen netwerk

Foto: SVH

Ziekenhuizen Bonheiden, Lier en Mechelen vormen netwerk

Print
Lier / Duffel / Mechelen / Bonheiden -

Drie ziekenhuizen in de regio Mechelen gaan nog nauwer samenwerken dan ze vandaag al doen. Ze richten daartoe een netwerk op waarvoor ze vrijdag een intentieverklaring hebben ondertekend.

Het AZ Sint-Maarten met campussen in Mechelen en Duffel, het Imeldaziekenhuis in Bonheiden en het Heilig Hartziekenhuis in Lier tellen samen zo’n 1800 bedden. Er werken meer dan vierduizend mensen. De drie ziekenhuizen hebben de intentie om een structurele samenwerking op te zetten en zo het zorgaanbod in de ruime Mechelse regio te versterken.

“Deze intentieverklaring komt voort uit onze wens om een geïntegreerd zorgaanbod tussen de verschillende ziekenhuizen uit te bouwen en om elkaars werking te versterken”, zegt Guido Van Oevelen, voorzitter van de stuurgroep. “Het moet een win-winsituatie zijn. Het einddoel is het aanbieden en waarborgen van kwalitatieve, acute en basiszorg dichtbij de patiënt en dat op elke locatie”, stelt Van Oevelen.

De ziekenhuizen werken nu al samen. Imelda en Sint-Maarten bijvoorbeeld op het vlak van cardiale pathologie, radiotherapie en palliatieve zorgen. Het Heilig Hart werkt samen met Sint-Maarten voor radiotherapie en nefrologie.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio