Diamant - In kader van viering 570 jaar diamant in Antwerpen

Anne Zellien ontwerpt betaalbare diamantjuwelen

Print

Anne Zellien bij enkele van haar ontwerpen. Ze draagt er ook oorbelletjes van. Foto: Jan Van der Perre

Antwerpen / Antwerpen 2018 -

In het kader van de viering 570 jaar diamant in Antwerpen ontwierp Anne Zellien een betaalbare diamantcollectie.

Voor de viering 570 jaar diamant wil de sector zich tonen aan de Antwerpenaar. “En we willen de Antwerpse diamanten toegankelijk maken voor iedereen, in de eerste plaats voor jongvolwassenen”, stelt Margot Donckier, woordvoerster van koepelorganisatie Antwerp World Diamond Centre (AWDC).

“Daarom vroegen we juwelenontwerpster Anne Zellien om een betaalbare collectie te creëren, diamantjuwelen die al te koop zouden zijn vanaf 150 euro.”

“Tot ik aan deze collectie begon, zou ik nooit een diamantjuweel hebben geassocieerd met de prijzen die AWDC vooropstelde”, zegt de ontwerpster. “Maar met de hulp van het bedrijf IGC is dat gelukt.”

“Dat is nu eenmaal onze business”, verklaart marketing manager Wendy Peleman van IGC-Group. “Veel van onze klanten zijn Zwitserse horlogebedrijven die kleine diamanten verwerken in hun creaties. Die diamantjes hebben ook 57 facetten en schitteren dus even hard als een grote steen. De kleinste diamanten die we aan Anne Zellien hebben geleverd, hadden een doormeter van 0,85 millimeter. Die te slijpen vereist nanotechnologie.”

Geluksbrengers

“Voor deze opdracht wilde ik een collectie geluksbrengers maken, we leven ten slotte in onzekere en hectische tijden”, gaat de ontwerpster verder. “Ik gebruik rustbrengende vormen, geïnspireerd op het heelal. Ik hoop dat de dragers ervan geluk en zelfvertrouwen mogen vinden door de juwelen.”

www.annezellien.be. Winkel: Kammenstraat 47 en bij een aantal collega-juweliers.

Tips om te Doen!