© Hans Otten

© Hans Otten

© Hans Otten

© Hans Otten

© Hans Otten

© Hans Otten

© Hans Otten

© Hans Otten

1 / 8

Kleuters testen festivalweide Groezrock uit

Groezrock hoopt als grootste punk- en hardcorefestival van Europa dit weekend weer ruim 30.000 bezoekers op de wei in Meerhout-Gestel te verwelkomen. De kleuters van de nabije school De Egelantier mochten het podium en de weide alvast uittesten.

Hans Otten

Op het grote podium in de indrukkende paarse tent van Groezrock speelt zich donderdagochtend een woest tafereel af. De kleuters van vrije basisschool De Egelantier van Gestel staan wild op een neer te springen, met hun armen te zwaaien en oerkreten te brullen. Zo stellen ze zich ‘de Groezrockers’ voor die dit weekend voor de 26ste keer het centrum van Gestel inpalmen.

De organisatoren hopen dat het er ook dit jaar weer tussen de 30.000 en 35.000 'Groezrockers' worden die naar de weide afzakken. Vorig jaar pakte de zilveren jubileumeditie door het quasi winterse weer erg bar uit, ook voor de financiën van de organisatie.

Tegen de terreurdreiging neemt Groezrock nog meer maatregelen dan vorig jaar, toen een maand na de aanslagen in Brussel. Zo mogen rugzakken de weide dit jaar niet binnen en worden de toegangswegen met betonblokken uitgerust om incidenten met voertuigen te voorkomen.

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio